TPI - Transpersonal Psychology Institute :: advanced academic education TPI.si.

Uporabnost TCT®

Strokovna besedila

Akademska besedila, rezultati raziskav >>

Potrebujete pomoč?

Potrebujete pomoč?
Nudimo vam rešitve
za vaše težave!

Inštitut Trans. Psih.

Inštitut Trans. Psih.
Prisotni 14 gostov .

Donacije za ITP

Bi želeli finančno pomagati pri raziskavah na Inštitutu? Donirate lahko vsoto po izbiri. Hvala vam!

Amount: 

Uporabnost TCT® PDF Natisni E-pošta

 

Uporabnost metode Transpersonal Cognitive Therapy je večplastna. Najučinkovitejši aspekti te metode se odrazijo seveda v terapevtskem pristopu, vendar se lahko metoda uporabi tudi na manj zahtevne načine.
Vsi vidiki uporabnosti metode TCT® navedeni na tej strani pa so povsem naravni, neintruzivni in temeljijo na spoštovanju človeka kot celote.

 

 

 • Pomoč pri odstranjevanju posledic hudih travm
  Terapija TCT® je izredno uporabna pri odstranjevanju posledic hudih travm iz preteklosti. Fizične, čustvene, spolne zlorabe, nesreče, izgube ljubljenih oseb, konflikti s starši, nadrejenimi itd..., vse to lahko ima porazne vplive na zavedanje posameznika.
  Namesto drogiranja oz. jemanja psihiatričnih psihoaktivnih substanc pri metodi TCT® odstranjujemo negativna čustva ter najdemo in odstranimo mentalne vzorce, ki so posledica (tudi vzrok) za travme.

 

 • Nudenje podpore obstoječim pozitivnim kvalitetam osebe
  Raznolikost integriranih komponent metode TCT® (kognitivna, humanistična ter transpersonalna psihologija) nudi izjemne možnosti izboljšanja že izdelanih pozitivnih lastnosti in kvalitet osebe. S pomočjo transpersonalnega vidika metode TCT® je taka podpora zelo enostavna in nadvse učinkovita.

  Uporabnost metode TCT torej ni omejena le na delo z ljudmi v težavah, uporabljamo jo tudi pri dvigu pozitivnih lastnosti osebe na katerem koli področju (šport, poslovna sfera, spolnost itd...). Pozitivne lastnosti lahko dobesedno skreiramo na novo, s pomočjo transpersonalnega stanja zavesti.

 

 • Doseganje ciljev
  Relacija CILJ - OVIRA nudi zelo dosleden in učinkovit način doseganja napredka v življenju. S pomočjo naprednega načina iskanja negativnih mentalnih vzorcev vam lahko izkušen TCT® terapevt pomaga odstraniti popolnova vse, kar vas od znotraj ovira na poti do vaših ciljev v vašem življenju.

 

 • Reševanje akutnih ali kroničnih težav
  Napredek na področjih življenja, kjer se manifestirajo trenutne težave (po razpadu partnerskega odnosa, recimo) je lahko zelo rapiden, zahvaljajoč doslednemu in globokemu delu na mentalnih prepričanjih in tudi čustvenih stanjih.

  Projektni pristopi, ki jih terapevt TCT® uporabi ob težavah, ki se vlečejo že skozi celo življenje osebe, pa zahtevajo več časa in tudi več angažiranosti na vaši strani.

 

 • Pospeševanje učenja
  V theta stanju zavesti so možgani izredno dojemljivi za spremembe, nova znanja, nove koncepte, nove načine razumevanja in nove veščine. Iz tega naslova se lahko v zelo kratkem času izredno izboljša sprejemanje in procesiranje pri učenju novih snovi. Trud in angažiranost na vaši strani igra seveda glavno vlogo.

 

 • Čiščenje vpliva preteklosti
  Ljudje smo dejansko pogojeni z dogodki iz preteklosti. Dočim same preteklosti seveda ne moremo spremeniti, lahko spremenimo naš odnos do nje. In ravno pri tem se prodornost in učinkovitost metode TCT® pokaže za izredno pozitivno. S pomočjo natančnih in doslednih pristopov vam lahko pomagamo, da se vsaj malce soočite z negativnimi čustvi in mentalnimi prepričanji glede vaše preteklosti, kar je seveda pogoj za temeljit napredek. Pomagamo vam lahko pri popolni razbremenitvi negativnih travm iz vaše preteklosti.

 

 • Premagovanje odvisnosti
  Poznamo več vrst odvisnosti: od droge, alkohola, iger na srečo. seksa, od psihiatričnih zdravil (beri: drog), dela, športa, računalnikov itd... itd...
  S pomočjo metode TCT® lahko odstranimo vzroke za vašo odvisnost, če in ko ste pripravljeni pogledati realnosti (kateri se z odvisnostjo izognete) v oči, seveda.

 

 • Razvijanje zunajčutne zaznave
  TCT® je v bistvu transpersonalna metoda, in njena učinkovitost izvira prav v nadosebnih stanjih zavesti. In ta stanja zavesti (lahko) nudijo odgovor na vsa vaša vprašanja, rešiteve za vse vaše dileme...daleč daleč onstran intelekta.
  Pomagamo vam lahko, da se naučite postopnega razvoja zunajčutne zaznave.