TPI - Transpersonal Psychology Institute :: advanced academic education TPI.si.

Uporabnost TCT®

Strokovna besedila

Akademska besedila, rezultati raziskav >>

Potrebujete pomoč?

Potrebujete pomoč?
Nudimo vam rešitve
za vaše težave!

Inštitut Trans. Psih.

Inštitut Trans. Psih.
Prisotni 13 gostov .

Donacije za ITP

Bi želeli finančno pomagati pri raziskavah na Inštitutu? Donirate lahko vsoto po izbiri. Hvala vam!

Amount: 

Strokovni Sodelavci/ke Inštituta Transpersonalne Psihologije PDF Natisni E-pošta

 

Inštitut Transpersonalne Psihologije sodeluje s strokovnjaki iz različnih področij. Nekateri strokovnjaki so vključeni tudi v Program AKADMEMIJA TCT® kot zunanji sodelavci oz. predavatelji.

 

Naši cenjeni sodelavci in sodelavke:

 • John Rowan, svetovno priznani avtor, humanistični in transpersonalni psihoterapevt iz Velike Britanije.

  Dr. Rowan je član British Association for Counselling and Psychotherapy in častni član UKCP. Je tudi eden od ustanoviteljev UK Assiciation of Humanistic Psychology Practitioners.

  Dr. Rowan vodi seanse humanistične in transpersonalne psihoterapije in svetovanja v Londonu, Anglija. Pomaga tako skupinam in parom kot tudi posameznikom.

  Sodeluje tudi z Rushmore University. Na naši AKADEMIJI vodi vrsto predavanj oz. seminarjev, predvsem na temo humanistične ter transpersonalne psihologije, dialoškega jaza, intuicije itd...

  Njegova spletna stran: www.johnrowan.org.uk

 

 • Dejan J., dr.med.
  se je rodil leta 1983 v Ljubljani. Po maturi na gimnaziji Bežigrad je študij nadaljeval na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Diplomiral je februarja 2011.

  Po osnovni izobrazbi je torej zdravnik. Že v času študija so ga začele zanimati moderne in napredne znanosti in sedaj pridobljeno znanje uspešno integrira v klasične pristope, kar prinaša veliko boljše rezultate pri terapijah.

  Že v gimnazijskih letih je začel odkrivati sebe in iskati višji smisel v življenju. Takrat se je spoznal tudi z napredno metodo meditacije, Transcendentalno meditacijo ™, ki jo redno izvaja dvakrat na dan že 13 let. Njegovo iskanje Resnice ga je pripeljalo do metode ThetaHealing ™  in posledično metode transpersonalne psihoterapije TCT®, ki ju je s pridom in uspehom uporabil za delo na sebi in drugih.

  Sam je s pomočjo medicinskega znanja razvil metodo Theta MED Therapy (TMT®). Gre za učinkovito nadgradnjo klasičnim pristopom do zdravja, ki jih uporablja zahodna medicina, ki se ukvarja predvsem s fizičnim telesom. S to metodo je, kot opaža sam in tudi drugi v zadnjih letih precej napredoval na vseh področjih življenja. Zato ker ve, da je napredek mogoč za vsakogar, ki se za to odloči, je začel svoje znanje in izkušnje, ki jih je pridobil deliti z drugimi. Pri delu z ljudmi ima večletne izkušnje. To delo ga izpolnjuje in resnično veseli.

  Sodeluje tudi z Inštitutom transpersonalne psihologije, kjer predava genetiko, epigenetiko in nevrobiologijo. Je torej strokovni sodelavec omenjenega Inštituta.

  Ker ima resnično iskreno željo po kvalitetni in strokovni pomoči ljudem z različnimi zdravstvenimi, osebnimi ali poslovnimi težavami in ker se zaveda, da se je potrebno za resničen napredek soočati s svojimi negativnimi prepričanji, čustvi se tudi sam šola za transpersonalnega terapevta na Akademiji TCT ®.

  Njegova strast je torej iskrena pomoč ljudem v težavah in nenehna osebna in duhovna rast. Zaveda se, da lahko človeku le iskreno delo na sebi, torej ozaveščanje vzrokov, soočanje z njimi in poglabljanje realnosti prinese trajen napredek, izpolnjenost, resnično srečo in dokončno osvoboditev!

  Veseli se novih izzivov in z optimizmom zre v svetlo prihodnost! Vabljeni, da se mu pridružite na tej poti.

  Spletna stran: http://theta-med-therapy.com


 • Ga. Katja Hrabar
  Zaključeno ima dvoletno izobraževanje iz psihoterapetvske smeri Realitetna teorija.  Obiskuje tudi drugi letnik Akademije TCT®.  Glede na že pridobljeno terapevtsko znanje na Inštitutu asistira pri seminarjih in vodi del. skupine.

  Ima nekajletne izkušnje pri svetovalnem delu z ljudmi, ki imajo težave v duševnem zdravju (depresija, anksioznost) in z odvisnostjo od prepovedanih drog, alkohola.

  V zadnjem letu opravlja zasebna svetovanja po metodi Transpersonal Cognitive Therapy, kjer nudi strokovno pomoč  ljudem, ki  so prišli do točke v življenju, ko sami ne zmorejo več naprej in ljudem, ki želijo napredovati v svojem psihičnem počutju (izboljšati odnose, živeti bolj sproščeno brez stresa in napetosti…).

  Ga. Hrabar izvaja seanse strokovnega svetovanja v Ankaranu.
  Njena spletna stran: www.theta-therapy.net
  Pokličete jo lahko na GSM: 040/192-960
  Pišete ji lahko na email, tukaj >>

 

 • Mag. Eva Kraš
  Eva se je rodila leta 1982 v Ljubljani. Srednješolski študij je po treh letih na poljanski gimnaziji v Ljubljani nadaljevala v ZDA (Modesto, CA), kjer se je resneje srečala z gledališčem na tamkajšnjem dramskem oddelku. Po vrnitvi v Slovenijo se je odločila za študij igre na AGRFT.

  Leta 2007 je diplomirala pod mentorskim vodstvom Dušana Jovanovića in Janeza Hočevarja. Istega leta se je zaposila v SNG Drama Maribor kjer  je del igralskega ansambla. Več o njenem delu in vlogah v gledališču tukaj >>

  Zaradi želje po raziskovanju sveta dramske igre se je vrnila k študiju in zaključila magisterij. Svoje znanje nadgrajuje tako pri svojem delu, kot tudi z udeleževanjem igralskih delavnic in nenehnim učenjem novih stvari. Je mojstrica reikija in ima diplomo sistema ThetaHealing™, Advanced ThetaHealer.

  Do življenja čuti izjemno strast in rada potuje. Smisel svojega bivanja vidi v radostni raziskavi sveta in "vsega kar smo" ter oblikovanju naših spoznanj tako, da znamo in zmoremo uresničevati svoje sanje/poslanstvo. 

  "Za sodelovanje z Inštitutom sem se odločila, ker sem že od nekdaj dojemala svoj poklic kot pot osebne rasti in videla zelo jasne vzporednice med delom na igralski vlogi in vlogami, ki jih igramo v vsakdanjem življenju. " - Eva Kraš

  Njena spletna stran: www.kraseva.com

  Pišete ji lahko na email, tukaj >> • Ga. Nataša Čebulj
  je po končani gimnaziji nadaljevala študij pedagogike (smer socialna pedagogika in andragogika) in umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je diplomirala leta 1992.

  Ima že 20 let delovnih izkušenj. Sedaj je samostojna voditeljica treningov za področje osebne rasti, vodenja, komunikacije in timskega dela, osebni coach, svetovalka, moderatorka sistemskih postavitev družine in organizacij,  ter  izvaja delavnice umetnostne terapije.

  Leta 2004 je postala certificiran NLP Coach ( mednarodna zveza za coaching International Coaching Federation - ICF, ZDA),  je članica članica strokovnega sveta SNLP (slovenskega društva za nevrolingvistično programiranje).  Je specializantka študija Umetnostne terapije na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in že pet let intenzivno izvaja delavnice Umetnostne terapije: dramske in integrativne z otroci in mladino s posebnimi potrebami.

  S sistemskimi postavitvami družine se je  prvič srečala pred desetimi  leti in sedaj že četrto leto intenzivno moderira delavnice po fenomenološkem pristopu sistemskih postavitev, leta 2008 pri Bertu Hellingerju pridobila certifikat moderator sistemskih postavitev, ki ga letno obnavlja. Leta 2009 je postala članica Hellinger Sciencie.

  Kot predavateljica sodeluje še z naslednjimi inštitucijami in sicer:
  •    Pedagoška fakulteta v Mariboru, Podiplomsko dopolnilno izobraževanje
  •    ICES
  •    Upravna akademija
  •    Glotta Nova
  •    CPU
  •    GV Planet

  Sodeluje tudi z Inštitutom transpersonalne psihologije, kjer predava fenomenološko metodo Postavitev družine.

  Kontaktirate  jo lahko na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

  Njena spletna stran je: www.sistemske-postavitve.com


 • The great courses
  Pri izvajanju učnega programa Akademije TCT® se poslužujemo tudi visoko kakovostnih strokovnih lekcij na relevantne teme ameriške družbe The Great Courses (poznana tudi pod imenom The Teaching Company). Družba sodeluje s strokovnjaki iz najugledenjših univerz in nudi tečaje in predavanja na DVD-jih.
  Povezava: The Great Courses >>


 • Akademija TCT spletna trgovina
  V sodelovanju z Amazon-om iz Velike Britanije in ZDA smo postavili novi spletni trgovini, v kateri so na voljo vsi relevantni viri informacij za študij na naši šoli. Vse knjige, e-knjige, audio in video zapisi so bili ročno in preudarno izbrani. Vsi ti viri so odobreni s strani naše šole in jih lahko uporabljate pri študiju.
  Povezavi na spletni e-trgovini:
  TCT® Academy e-shop >>
  TCT® Academy Kindle e-shop >>