TPI - Transpersonal Psychology Institute :: advanced academic education TPI.si.

Uporabnost TCT®

Strokovna besedila

Akademska besedila, rezultati raziskav >>

Potrebujete pomoč?

Potrebujete pomoč?
Nudimo vam rešitve
za vaše težave!

Inštitut Trans. Psih.

Inštitut Trans. Psih.
Prisotni 14 gostov .

Donacije za ITP

Bi želeli finančno pomagati pri raziskavah na Inštitutu? Donirate lahko vsoto po izbiri. Hvala vam!

Amount: 

Razvoj sistema Integral PSY® PDF Natisni E-pošta

 

Moderna kognitivna psihologija natančno opredeljuje procese, ki so sam temelj našega dojemanja obstoja: zaznavanje oz. percepcija, učenje, pozornost, kratkotrajni in dolgotrajni spomin, komunikacija itd... (Kellogg 2007)

Hermann Ludwig Ferdinand von Helmholtz, napredni nemški fizik, zdravnik, psiholog in filozof (1821– 1894, splošne info >>) je zaznavanje okolja opredeli v formatu dvojnosti. Okolje ne zaznavamo direktno, temveč na podlagi mentalnih predstav o tem okolju.

V več kot stoletju se pogled na osnovni kognitivni proces, percepcijo, ni spremenil. Še več. Moderne znanosti, kot je kvantna fizika, dokazujejo, da je percepcija tista, ki barva okolje in ne obratno (SEP 2002, 2008).

Je možno povsem direktno in dinamično vplivati na zaznavo? Si lahko dobesedno sami kreiramo svojo percepcijo?

Odgovor je da. Podrobnosti spodaj.

Oglejte si trenutno razpisane seminarje sistema Integral PSY® >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Integral PSY® sistem uporablja prav te principe. Na osnovi Class II theta stanja zavesti in stika s transpersonalnim Jazom (Rowan 2005) lahko v trenutku odstranimo in zamenjamo katero koli prepričanje (moram trpeti, denar je zlo, moram biti tiho ipd...) in katero koli čustveno stanje (bes, žalost, strah ipd...), če in ko smo pripravljeni živeti brez teh negativnsti, seveda.

Integral PSY® sistem je torej sestavljen iz komponent, ki so človeštu znane že na tisoče let:

  • globoka sproščenost (alfa in theta stanje),
  • aktivna uporaba volje oz. namere,
  • zavestni stik z absolutnim stanjem zavesti ter
  • zunajčutna zaznava.

Sistem je nastajal in se razvijal v letih 2007 do 2009 v raziskavah v seansah humanistične psihoterapije ob izjemnih rezultatih pri pomoči ljudem z mentalno-čustvenimi neravnovesji.

 

Poglabljanje resničnosti, avtentičnosti in pristnega stika s stvarmi takimi, kot v resnici so, to je namen novega sistema. Integral PSY® sistem je tako pot in način trajnega napredka na vseh področjih življenja, ne samo hiter in lahek način ozdravitve (smrtnih) bolezni, recimo.

S pomočjo Class II theta stanja zavesti in stika s transpersonalnim jazom, lahko spremenimo percepcijo v trenutku. Prav tako lahko v izredno kratkem času odstranimo in zamenjamo ogromne količine negativnih energij iz življenja kogar koli. Vendar to samo po sebi, v veliki večini primerov, enostavno ni dovolj.

Za resničen napredek v življenju je potrebna sprememba načina delovanja, ne samo razmišljanja.

Integral PSY® (PSY je okrajšava za psychology) se začne tam, kjer abstraktnost nekaterih metod komplementarnega zdravljenja izgubi svoj doseg.

 

_________

Kellogg, Ronald T. (2007), Fundamentals of cognitive psycholog, Sage Publications Inc.

Rowan, John (2005),  The Transpersonal: Spirituality in Psychotherapy and Counselling 2nd edition, Routledge

SEP, 2002, 2008, Copenhagen Interpretation of Quantum Mechanics, published online: http://plato.stanford.edu/entries/qm-copenhagen/