TPI - Transpersonal Psychology Institute :: advanced academic education TPI.si.

Uporabnost TCT®

Strokovna besedila

Akademska besedila, rezultati raziskav >>

Potrebujete pomoč?

Potrebujete pomoč?
Nudimo vam rešitve
za vaše težave!

Inštitut Trans. Psih.

Inštitut Trans. Psih.
Prisotni 11 gostov .

Donacije za ITP

Bi želeli finančno pomagati pri raziskavah na Inštitutu? Donirate lahko vsoto po izbiri. Hvala vam!

Amount: 

Osebna pričevanja udeležencev seminarjev Integral PSY® PDF Natisni E-pošta

Na tej strani objavljamo osebna pričevanja udeležencev naših seminarjev sistema psihološkega svetovanja Integral PSY®.
Izkušnje in osebna mnenja navedena na tej strani so subjektivna in na njih ne vplivamo.


Integral PSY® osnovni seminar, Uporaba Enotnega Polja, junij 2010 Ljubljana:


 • "Edmond, tvoji seminarji so res nekaj posebnega; ti s svojo sproščenostjo hitro vzpostaviš prijetno vzdušje, nas udeležence nekako povežeš in prostor se hitro napolni s pozitivno energijo-energijo ljubezni in zaupanja. V takih pogojih je prijetno sprejemati nova spoznanja in veščine, zatorej sem mnenja, da na tvojih seminarjih res maksimalno črpamo znanje.

  Sama zagotovo lahko trdim, da sem si s theto močno spremenila življenje na bolje. Odpravila sem si migreno, menstrualne težave, otroku alergijo in druge manjše bolečine, občutno izboljšala poslovanje, več si privoščim miru, sprostitve, časa zase in materialnih dobrin, celo v partnerskem odnosu (z vašo pomočjo,hvala) se že kažejo pozitivne spremembe...

  Skratka, življenje mi ni več muka, nasprotno, vsak dan se igram z novimi izzivi.

  Tudi nekaterim drugim sem pomagala ozavestiti resnico o življenju in s tem izboljšati kvaliteto njihovega bivanja na tej naši zemljici, kar me tudi neizmerno veseli. Hvala ti, to spoznanje/znanje ima neprecenljivo vrednost.
  Bodi srečen" -   Mojca Tassi • "Seminar je bil super (kot pričakovano:), bil je nadgradnja vsemu, kar sem že vedela / znala in odgovor na mnoga vprašanja. Meni osebno so tvoji seminarji všeč zato, ker je mnogo akcije in nič "megle". Zame je to še prav posebej pomembno, ker me močno blokirajo dvomi in pa seveda kronično nezaupanje v lastne sposobnosti, z vsem na novo pridobljenim znanjem pa to že uspešno spreminjam.
  Hvala tebi in Ingrid za intenziven in fantastičen vikend in vsekakor tudi jaz upam, da se še srečamo." - I. K.


 • "Seminar!

  Izkušnja zelo lepa, pozitivna, navdušujoča.Tako sproščenega vzdušja s povsem nepoznanimi osebami že dolgo nisem doživel. Že dolgo se nisem tako nasmejal.
  Tematika za osnovni seminar ravno prav strokovna oz. praktična, ob vsej omenjeni sproščenosti pa je vseeno prisoten delček pozitivnega vzemirjenja;
  (povezanost z enostjo...)
  Všeč mi je bilo, da lahko kadarkoli karkoli vprašaš, mogoče kdo na trenutke to malo izkoristi, a na koncu celo najdeš tudi sebe kje v zgodbi in se iz tega nekaj naučiš.

  Na začetku je bilo prisotnega malo "strahu" kako je biti povezan z Enostjo, kam te to "odnese", kako priti nazaj itd. Vendar po nekaj poskusih ti je vse jasno, počutiš se varnega, zelo prijetna izkušnja. Sam sem že v soboto kar nekako odmislil vsa tista vrata, svetlobe... se mi je bilo lažje povezati bolj direktno. Mogoče sem na začetku vse preveč resno jemal. Je pa bila sobota zame in mojo glavo kar naporna, me je zvečer kar dobro bolela glava. Misli so mi že malo uhajale, a vzamem rajši tablet, da bom ok za jutri (pred leti sem namreč imel težave s hudimi glavoboli).
  Potem je rekla žena, kaj pa če ti jaz probam odstranit s novo tehniko. V trenutku se sicer ni nič zgodilo, a po cca pol ure ležanja je glavobol izginil. (takšnega glavobola mi brez tablet še ni uspelo odstraniti, zato sem bil toliko bolj navdušen). V nedeljo je bilo veliko lažje, kot da sem se že čisto navadil na seminarski ritem.

  Kaj sem se naučil?

  Velikokrat v življenju sem slišal in si rekel: 'Tak pač sem! Vsak ma nekaj!' Verjetno res, nič narobe s tem. A zadnji teden sem se velikokrat vprašal, zakaj pa sem tak? Zmaga, sprožiš akcijo in lov na vzorec se začne.

  Je pa treba priznati, da ni lahko brskati po sebi in iskati odgovore. Sem pa prepričan, da mi bo s to tehniko precej lažje. Super je spoznanje, da lahko zavestno sam nekaj na sebi ali v sebi spremeniš v trenutku. Sem pa mnenja, da moraš resnično te spremembe potrditi v situacijah, ki ti jih življenje ponuja dnevno.
  In to me najbolj navdušuje pri tej tehniki, ker je prizemljena, zahteva fizični pristop in akcijo, kar mi je zelo blizu, le zelo zelo olajšal si bom stvari na vseh področjih, v to sem prepričan.

  Praksa!

  Nekaj dni po seminarju sem v bistvu veliko počival, še enkrat počasi prebral vso literaturo. Ko sem se po nekaj dneh prvič očistil toksinov, sevanj, utrujenosti, stresa...... (7 vaj), in takoj za tem odšel na tek, se mi je zdelo da letim, ne tečem, resnično! (in na koncu sem res ugotovil, da sem tekel hitreje in še mislil nisem na nič med tekom, prej sem dostikrat premleval kakšne težave, čista sprostitev)
  Kar se tiče menjave vzorcev, jih preverjam z jadranjem in zaenkrat deluje.

  Ena od stvari, ki je še ostala nekoliko zavita v skrivnost je ZČZ, ta mi še ni čisto jasna in se mi zdi kar najtežje za razviti na sebi.

  Sicer sem na seminarju veliko čutil, nekaj malega vedel in videl, nič slišal, a verjetno že malo prehitevam! Najbolj sem ZČZ lahko zaznal pri delu v parih, kjer sem celo malo videl in kar me je najbolj navdušilo, da sva oba čutila oz. videla enako.
  In na koncu seansa oz. prikaz delovanja tehnike pri čiščenju travne. Kljub temu, da sem jih pri tebi dal nekaj čez, me je vseeno fascinirala, se me dotaknila, uaaaau!

  Kaj pa naš predavatelj in asistentka?

  Edmond svaka čast; za tako strokovno podkovan in utemeljen prenos znanja na tako sproščen, neformalen in prizemljen način, da o tvojih "stand up" vložkih sploh ne govorim. Hvala Ingrid za vso pomoč, ki nam jo je nudila med seminarjem in njene dragocene izkušnje, ki jih je delila z nami. Kot sem ti že omenil na seminarju, če bi predavanju na faksu izgledala vsaj približno tako, bi danes verjetno imel vsaj tri diplome.

  Hvala za vse, kar si nam predal ta vikend. Kar se tiče tvojega upanja, da se še vidimo v živo; saj smo komaj začeli!" - Gregor


 • "Izkušnje po Integral PSY seminarju so se vsedle, misli umirile...  To je bila zame najlepša izkušnja, ki sem jo kdajkoli doživela, tako globoko v sebi...leta sem iskala nekaj, še sama ne vem kaj, srečo, rešitve težav, pravo pot...a našla nisem nič...
  ...in nedavno, izvem od prijateljice,da obiskuje Katjo (theta terapije) in pove mi, kako ji pomaga...nekaj malega sem si prebrala, pa me je začelo zanimat...ker nas je bilo veliko takih, je prijateljica organizirala srečanje s Katjo, da nam je malo bolje predstavila tehniko...na koncu pa je omenila Integral PSY seminar...ne moreš verjet, v sekundici sem se odločila, da grem! ...jaz, ki sem vedno komplicirala, dolgoooo premišljevala in razmišljala, če bi sploh kam šla, potem pa še iskala izgovore zakaj ne morem it...in seveda, izgovore sem vedno 
  našla :)

  A tokrat ni bilo tako...sama sebi sem se čudila, ampak prepustila sem se temu občutku...moram povedat, da prvič v življenju nisem imela težav...na seminarju sem se počutila tako zelo sproščeno, brez srahu, brez panike... varno... pravzaprav se nisem veliko spraševala...globoko v sebi sem vedela, da to je to...
  ...tako zelo sem si želela najti pot do svojega srca...saj mi je uspelo, sedaj vem...vem kje je ta kraj...in vem kdaj sem tam...

  ...še veliko dela me čaka...ampak vem,da sem na pravi poti...
  ...najbolj hvaležna sem za občutek zavedanja...zdaj poznam razliko...prej sem videla,nisem pa se zavedala...ali pa nisem hotela  vedeti ?...torej sem se slepila...

  ...prvi teden po seminarju sem se počutila zelo dobro, čeprav sem bila zelo utrujena in zaspana...na dan so začela prihajat tudi razna spoznanja o sebi... takrat mi je vedno šlo na jok...lahko bi temu rekla tudi, jok od sreče...končno sem razumela zakaj so stvari takšne kot so...končno prihajam do odgovorov...

  Vsak večer, če le morem, nekaj časa posvetim samo sebi...opažam,da so rezultati boljši, kadar sem bolj sproščena in imam res namero karkoli rešit." - Tamara